Sporten maakt je fitter en gezonder, maar de effecten overstijgen het sportieve. Sport en beweging zijn een middel voor het versterken van inclusie, integratie, sociale cohesie, tewerkstelling of zelfs ecologische oplossingen. Ze kunnen een hefboom zijn voor een betere samenleving.

Gebruik jij ook sport en beweging om sociale en/of ecologische verbetering te brengen? Kan je hulp gebruiken bij de groei of doorstart van je concept?

Social SportUp is een boostprogramma voor sociale innovatie in de sportsector. Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek zoeken en begeleiden praktijken en organisaties die sport en beweging gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Het Social SportUp programma is een combinatie van hands-on vorming door experts, een workshop, een acceleratiedag en promotiemogelijkheden. 10 deelnemers leren bij van elkaar en experts over groei, communicatie, financiering, netwerk en businessmodelling.